A Component Kft. a Széchenyi 2020 program „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázatán GINOP-1.2.1-15-2015-00128 azonosítószámmal 207 557 917 forintos vissza nem térítendő 50%-os támogatást nyert telephelybővítésre és eszközbeszerzésre. A vissza nem térítendő támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés finanszírozza. A beruházás összköltsége 415 115 835 forint.

A három telephellyel rendelkező vállalkozás a Martonvásári gyártócsarnokát bővítette, valamint termeléshez szükséges eszközöket szerzett be és azok technológiai fejlesztéseit hajtotta végre. A pályázat keretében bővített épület ad helyet az új termelő eszközöknek. Az új gépek hatékony programozásához valamint, a termékmodellek megmunkálásához fejlettebb szoftverekre is szükség volt, így a pályázat ezen a szoftverek beszerzését is biztosította.

A huzalszikra és a köszörű gépekkel új technológiákat vezettek be, amely által szélesebb körben tudnak megbízásokat kapni akár külföldi megrendelőktől is. A gépek segítségével akár 2 tonnás alapanyagból is tudnak dolgozni. A nehezebb anyagok mozgatásához a csarnok egy új híddaruval is rendelkezik.

Az eszközbeszerzés során a vállalat:
-Oszlopos forgódaru emelővel és híddaru emelővel
-MITSUBISHI MV2400S típusú szikraforgácsoló géppel
-OKUMA függőleges megmunkálóközpont Genos MR-VE munkagéppel
-OKUMA függőleges megmunkálóközpont MB-66VA munkaképpel
-OKAMOTO ACC84DX típusú sík és profil köszörű gép
-valamint új hardverekkell és szoftverekkel bővült, fejlődött.

Az európai uniós forrás segítségével megvalósuló fejlesztés eredményeként jelentősen nőtt a termelő kapacitás, biztonságosabbá vált gyártási és szolgáltatási tevékenység, ügyfeleiket gyorsabban, jobb minőségben tudják kiszolgálni, erősödött a cég piaci pozíciója.

A Projekt fizikai befejezése: 2017.03.20.